previous arrow
next arrow
Slider

Медиация и преговори

Процедурите по медиация и преговори са значителна част от практиката на адв. Александрова. Тя промотира ново поколение решаване на спорове, основано на взаимоизгодни споразумения, постигани чрез ползотворно общуване в рамките на медиационна сесия.

Медиацията и преговорите са в основата на практиката по алтернативно решаване на спорове на Адв. Александрова. Тя е медиатор и треньор по преговори. Адв. Александрова е била треньор на Софийския университет, на Кралския колеж в Лондон и на Университета в Ухан, Китай за световни форуми, като нейните студенти постигат първи места и полуфинали на състезанията по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбитраж и на Международната търговска камара в Париж. В резултат на последователните си успехи, адв. Александрова получава мандат като съпредседател на комитета на младите медиатори на Международната адвокатска асоциация.

По време на подготовката на отборите си адв. Александрова работи с мнозина от изтъкнатите в областта на медиацията специалисти като Розмари Джаксън, Уилиам Ууд, Стивън Ратъл, Уилиам Марш, Николас Прайър, Кейти Брадфорд, Джулиан Роскил и Алед Дейвис. Водещи кантори в Европа като Фрешфилдс Брукхаус Дерингър ЛЛП, Линклейтърс ЛЛП, Шьонхер ЛЛП, и Си Ем Ес Камерън Маккена ЛЛП гласуват доверие на адв. Александрова и подкрепят отборите и.

Относно медиацията

 

Медиацията е иновативна процедура, която дава възможност да се постигнат благоприятни за бизнеса решения по бърз и ефективен начин.

Преимущества на медиацията

Власт за взимане на решение: остава у страните, докато медиаторът опосредства диалога и предлага трета неутрална перспектива

Обхват:

  • Може да бъде далеч отвъд правния спор;
  • Подходящ за спорове, които са погасени по давност, но са важни за страните;
  • Подходящ за сфери, в които развитието на отношенията изпреварва правното развитие и правната рамка;

 Мислене за бъдещето: в процедурата не се спори за правото, а се търси решение, с което страните да могат да живеят. Всички останали процедури са ориентирани към миналото, което не може да се промени.

 Балансирано споразумение

Присъствието на медиатора гарантира разкриването на истинските интереси на страните и ги уравновесява с цел да се постигне балансирано решение. За разлика от преговори, при които се сблъскват интереси и двете страни се опитват да надделеят, в медиацията медиаторът осигурява баланс на интересите.

Ресурси

Решение, което е благоприятно от страна на време и средства може да се постигне в рамките на няколко дни, а ако е необходимо може да се потвърди от съда.

Избор на адвокати и авторство на крайното споразумение 

В медиацията избраните от страните юристи пишат крайното споразумение, а не трета страна на спора, за която това е поредното дело. Юристите на страните по спора са най-добре запознати със същия. Така, медиацията дава уникална възможност да се изберат юристите, които пишат крайния акт.

Риск

В медиацията рискът от загуба не съществува, защото се търси печелившо решение и за двете страни.

За Връзка с Нас!

Моля, Оставете Вашето Съобщение !

Start typing and press Enter to search